Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Συμβουλευτική ενηλίκων.

1) Ατομική συμβουλευτική.

2) Συμβουλευτική γονέων.
 
Μέσω της συμβουλευτικής, ο σύμβουλος ψυχολόγος βοηθά το θεραπευόμενο να βελτιώσει την προσωπική του κατάσταση,  να ανακουφιστεί από το ψυχικό βάρος, τον πόνο και τη λύπη, να εγκαταλείψει δυσλειτουργικά σχήματα και συμπεριφορές, να αναπτύξει την ικανότητα επίλυσης των προβλημάτων του, να παίρνει μόνος του αποφάσεις και να επιλύει τις κρίσιμες καταστάσεις που αντιμετωπίζει. Επίσης, τον βοηθά να κάνει χρήση των αποθεμάτων και των ικανοτήτων που διαθέτει και του δείχνει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων μεθόδων, που θα τον διευκολύνουν να βοηθήσει μόνος του τον εαυτό του.
Η θετική ειλικρινής σχέση ανάμεσα στο θεραπευτή και το θεραπευόμενο αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο στην πορεία της θεραπείας. Ο πελάτης θα πρέπει να αντιλαμβάνεται, ότι ο θεραπευτής διαθέτει ενσυναίσθητη κατανόηση, γνησιότητα και απεριόριστο θετικό σεβασμό και να νιώθει πως βρίσκεται  σ ένα ασφαλές περιβάλλον αποδοχής και κατανόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Εκπονούμε ατομική ψυχοθεραπεία για θέματα που εμφανίζουν ενήλικες,  τέτοια όπως: Καταθλιπτική συμπτωματολογία Μελαγχολία Αγχώδεις διαταραχές...